Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2016 09:29 - Сътворение или еволюция - изберете сами!
Автор: etienne Категория: История   
Прочетен: 1372 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.03.2016 13:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Започвам този пост с предупреждението, че повечето от хората в България са толкова закърмени с атеистично-комунистичните идеи на еволюцията, идващи от север, от запад и от изток, че едва ли за ден-два ще успеят да разсъдят и осмислят прочетеното, и да бъде обективни в "присъдата" си. - Ето го и един от един от най-големите проблеми за сътворението от гледна точка на атеизма - големината на вселената. Светлината, която идва от звездите, идва толкова отдалече, че ѝ трябва много повече време, за да дойде до нас, отколкото библейското летоброене позволява. В Библията в зависимост от това дали четете еврейският текст или гръцкия му превод, получавате между 6 и 7 хиляди години от Сътворението. Ето тук учените са спъват: ако Бог е създал света преди 7ооо години, как виждаме светлината от най-отдалечените звезди, които са отдалечени на стотици хиляди светлинни, и защо не се появяват още звезди, които би трябвало да започват да се виждат поради достигането на светлината им до нас? (Понякога обявяват за "раждането" на нова звезда, но засега това са по-скоро наблюдения на непознати процеси, а не доказан факт.)

Повечето от вас вероятно поне от любопитство са отваряли Библията. Тя започва с толкова удивителни твърдения, че средностатистическият атеист веднага я затваря като абсурдна. Но дали е така? Предлагам да видим лично как Бог се "защитава", когато обяснява собственото  си творение: Битие 1 глава:

"1 В начало Бог създаде небето и земята. 2 А земята беше пуста и неустроена и тъмнина беше върху бездната, и Духът Божи се носеше над водите. 3 И Бог каза:
– Да бъде светлина!
И стана светлина. 4 И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината. 5 И Бог нарече светлината ден, а тъмнината нарече нощ. И стана вечер, и стана утро: ден един...
..... 14 И Бог каза:
– Да бъдат светила на небесната твърд, за да разделят деня от нощта; нека служат за знаци и за времена, и дни, и години; 15 и да бъдат за светила на небесната твърд, за да светят на земята!
И стана така. 16 И Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, и по-малкото светило, за да владее нощта, и звездите. 17 И Бог ги постави на небесната твърд, за да светят на земята, 18 да владеят деня и нощта и да разделят светлината от тъмнината. И Бог видя, че беше добро. 19 И стана вечер, и стана утро: ден четвърти."
  Обърнете внимание на причините, според Бога, за съществуването на звездите и светилата: Слънцето и луната, за да има ден и нощ, и звездите за да определят времената - тоест години и сезони. Това е една от основните им задачи и до днес.  Също така са като една чудесна нощна лампа, за да можем да спим комфортно.

Другата основна полза от тяхното създаване е, че те говорят за славата на Бога:  Псалм на Давид.
  "Небесата разказват Божията слава и небесният свод възвестява делото на ръцете Му. 2 Ден на ден блика слово и нощ на нощ изявява знание — 3 без говорене, без думи, без да се чуе гласът им. 4 Вестта * им е излязла по цялата земя и думите им — до краищата на вселената. В тях е поставил шатър за слънцето; 5 то като младоженец излиза от стаята си, като силен мъж се радва да тича във пътя. 6 Излиза от края на небесата и обикаля до краищата им, и от топлината му нищо не се скрива."
  Така една основна функция на звездите е да прославят Бога. Как го правя? Когато видиш цялото величие на сътворението, колко е необхватно всичко, колко точни са законите, които го управляват, процесите, които текат в него, колко е голяма ръката, която го е създала и т.н., несъмнено разумния човек отдава слава на този, който е създал всичко това, тоест Бог чрез Исус Помазания.

Тези факти Бог ги записва в Библията преди около три хиляди години. И до днес никой не е измислил някаква друга полза от вселената. Земята е дом за човека. Слънцето е нашата печка и лампа за през деня. Луната е нощната ни лампа, а звездите са нашето календарче, за да можем да броим времето. И накрая стигаме до отговора на началния въпрос: Бог поради целта, която е поставил в сътворяването на звездите - да слугуват/служат от първия ден на сътворяването, бидейки всемогъщ и суздател на всичко, е направил светлината от тях да е дошла до нас още от момента на тяхното създаване. Струва ви се невероятно? А какво ще кажете,че въобще всичко е било направено?  



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: etienne
Категория: История
Прочетен: 19810
Постинги: 10
Коментари: 16
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930